7 skvelých drinkov k bazénu aj na terasu
2. 9. 2022
7 skvelých drinkov k bazénu aj na terasu
Leňošenie pri bazéne a babie leto pod pergolou považuje väčšina z nás za najkrajšie obdobie v roku . Tak prečo ho nepovýšiť na dokonalý raj plný úsmevov a zábavy. Stačí len málo, napríklad namiešať jeden z opojných koktailov so slávnymi karibskými rumami alebo špičkovými talianskymi šumivými vínami z našej ponuky. A malá poznámka: okrem posledného Slivkového punču sú všetky recepty na jeden koktail, takže vynásobte ingrediencie počtom hostí.
PLANTER´S PUNCH
4,5 cl tmavého rumu Hispanico Elixir Ron, 4,5 cl citrónovej alebo limetkovej šťavy, 2 cl grenadíny a na doliatie 6 cl perlivej vody.
Všetko dajte do šejkra, pridajte niekoľko kociek ľadu a niekoľko sekúnd intenzívne pretrepávajte. Nalejte do pohára s ľadom a naplňte ho po okraj vychladenou perlivou vodou.
Tento recept sa údajne dostal na brehy Anglicka v prvej polovici 17. storočia s námorníkmi Východoindickej spoločnosti.
RUM & PEAR CHUPITO
3 cl tmavého rumu Diplomático Mantuano, 3 cl hruškového džúsu.
Odmerajte, nalejte a podávajte.
Tento neskutočne jednoduchý koktail na neskorú noc bol v polovici 80. rokov 20. storočia obľúbený medzi európskou barovou mládežou. A pije sa dodnes.
TIRAMISU ICE
3 cl tmavého rumu Hispanico Elixir Ron, 3 cl kávového likéru, 4,5 cl vaječného koňaku, kopček vanilkovej zmrzliny.
Všetko spolu s 5-6 kockami drveného ľadu vložte do mixéra a mixujte asi 20 sekúnd. Nápoj podávajte vo vysokom pohári so štipkou kakaa.
Recept je mladý a hovorí sa, že ho z nudy vymyslela jedna belgická žena v domácnosti. Podarilo sa jej to.
NEGRONI SBAGLIATO
3 cl suchého šumivého vína Spumante Brut a rovnaký objem Campari a červeného vermutu.
Do malého pohára naplneného ľadom nalejte Campari a vermut, dolejte šumivé víno a ozdobte plátkom pomaranča.
Tento koktail vraj vznikol chybou barmana v milánskom bare Basso. Pri príprave klasického kokteilu Negroni nechtiac namiesto ginu nalial suchý sekt... A zrodilo sa Sbagliato alebo v taliančine neúspešné Negroni.
BELLINI
6 cl suchého šumivého vína Prosecco Doc Extra Dry nebo Rosé a 3 cl pyré z voňavé broskyne. Pyré dajte do vopred vychladeného pohára a dolejte vínom. Môžete tiež experimentovať s pyré z dobre vyzretých jahôd, žltého melónu, čučoriedok alebo čiernych ríbezlí.
Tento koktail prvýkrát ochutnali hostia v bare v Benátkach v roku 1948 po otvorení výstavy slávneho renesančného maliara Giambellina.
GIN & TONIC
4 cl ginu Endorphin London Dry, 8-10 cl tonika, plátok uhorky a napríklad bazalka alebo mäta na ozdobu (nemusí byť).
Naplňte vysoký pohár ľadom, pridajte gin a pomaly dolejte tonik.
Príbeh tejto klasiky sa začal v druhej polovici 19. storočia v koloniálnej Indii, kde si britskí dôstojníci začali do inak nechutnej sladenej chinínovej vody, ktorú im lekári predpisovali ako antimalarikum, primiešavať obľúbený borievkový olej.
ŠVESTKOVÝ PUNČ
1 l zlatavého rumu Barcelo Gran Alejo, 500 g sušených vykôstkovaných sliviek, 1 vanilkový struk, 150 g trstinového cukru, 1 lyžica trstinového sirupu, kôra z limetky, celú škoricu.
Slivky prekrojte na polovicu, vanilkový struk pozdĺžne rozrežte. Všetky prísady dajte do pohára, zalejte rumom a pohár pevne uzavrite. Nádobu pravidelne pretrepávajte, najlepšie každý deň počas 3 týždňov. Podávajte v malých punčových pohároch so slivkami alebo bez nich.
Náš prastarý otec vraj pripravoval takýto punč a každému návštevníkovi ponúkal pohár škoricovo-slivkovej dobroty.
Záverečné odporúčanie: vyskúšajte postupne všetky naše recepty. A konzumujte s mierou, len tak pre zábavu...